Gaming eveningom za mlade javnosti je predstavljen inovativni projekt „Mjesto za nas“. Aktivnost je provedena 4. prosinca između 17 i 20 sati u Bunkeru za mlade Samobor, Ul. Savke Dabčević Kučar 8.

Okupilo se preko 50 mladih, stručnjaci iz ugostiteljstva, predstavnici medija, a okupljenima se najprije obratila ravnateljica POU Samobor, gđa. Jelena Vojvoda, a zatim je voditeljica odjela za obrazovanje POU Samobor, gđa. Itana Bukovac predstavila projekt „Mjesto za nas“ naglasivši važnost osposobljavanja mladih za stvarne potrebe tržišta rada.

Najuspješnijim gejmerima su uručene bogate nagrade (gejmerski stolac, kamera, gejmerski miš….), a bilo je i utješnih nagrada u obliku memorijskih ključića.

„Mjesto za nas“ inovativni je projekt Pučkog otvorenog učilišta Samobor i partnera pekarnice Zemljić kroz koji se osposobljavaju mladi od 15 do 25 godina starosti za zanimanje hotelskog pekara, novoosmišljeno zanimanje koje se danas traži u gotovo svim ugostiteljskim objektima koji gostima nude doručak.

Projekt je vrijedan preko 665 tisuća kuna, i u potpunosti je financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., Poboljšanje pristupa ranjivih skupina tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *